Instal·lar Ubuntu 10.04 amb opció acpi=offEl meu ordinador de sobre taula és un Acer Aspire M3641, 3GB de RAM i amb Q6600 Intel Core 2 Duo de processador. És un ordinador que funciona molt bé però una mica problemàtic.

M’esplico:

Personalment sóc usuari d’Ubuntu des de la versió 5.04, ara ja fa un temps.  Aquest té un Ubuntu des de la versió 9.04. Per instal·lar aquella versió ja vaig tenir problemes i vaig haver de fer el què ara explicaré, però no ho vaig escriure i ara he tingut de tornar a investigar i fer memòria…

Quins recors l'Ubuntu 5.04!

Curiosament és un ordinador que no només falla amb Linux, sinó que el Windows Vista Home falla l’arrencada cada dos per tres saltant la preciosa pantalla blava. En fi.

El tema és que intentant instal·lar nomal l’Ubuntu 10.04, no aconseguim arrencar mai el LiveCD (o USB bootable). Sempre acaba saltant algun error o es queda penjat amb una “pantalla trencada”. Per tal de poder arrencar el nostre sistema a partir d’ara (segurament degut a alguna incompatibilitat amb la Bios) cal que sigui en mode “acpi=off”. Aquesta opció el què fa és no habilitar les configuracions avançades i d’interfície.

Per tant el primer que cal fer és aconseguir entrar. Quan comenci a carregar la Live, cal que premem F2. En aquest moment podem ja seleccionar l’idioma. A continuació, prem F6 i activa la opció “acpi=off”. Ara fes la instal·lació normal.

Veuràs que tot ha ant bé, i quan es fa la reiniciada, un cop seleccionada l’entrada del Grub, torna a donar aquests problemes. En aquest cas, el què cal fer és, per tal de poder entrar en el nostre sistema recentment instal·lat és prémer la lletra “E” quan estem al cim de l’entrada adequada (la primera) del grub.

A continuació buscarem “quiet splash” i ho modificarem per “acpi=off”. Prémerem la combinació CTRL+S i CTRL+X i veurem com el nostre sistema arrenca sense els bonics gràfics del 10.04 , però funciona a la perfecció.

Finalment falta que aquest canvi sigui persistent per sempre més. Per tant obrim un terminal i executem:

  1. $ sudo gedit /etc/default/grub

Un cop fet això busquem al document “quiet splash” i ho substituïm per: “acpi=off”.

A partir d’ara l’ordinador hauria d’iniciar el sistema sense cap mena de problemes. Si seguiu que no funciona o altres problemes podem mirar de solucionar-ho entre tots plegats.

Tags: , , ,

Articles relacionats

Icones de la finestra a l’esquerra a Gnome3

Arreglar “problema” de Gnome3 amb dos monitors

LGDB, jocs per a Linux i 4 de destacats

Gnome3 a Ubuntu 11.04

La setmana a Twitter

  • http://folsiruaw.bloggplatsen.se/gilla/?url=http://valerydoas.hatenablog.com Broken Toe

    Broken Toe…

    OOCSS, Object-Oriented CSS | open-pitu, el blog lliure en català…