PHP i JavaScript no intrusiu[How-to del blog antic.]

Últimament està molt de moda el concepte Scripts no intrusius. Per a que un script es pugui considerar no intrusiu ha de tenir una sèrie de característiques. Ha de ser usable, legible i en la mesura que es pugui accessible (ja s’entén que no sempre pot duncionar tot amb JS desactivat). A més, cal tenir separada l’estructura, dels scripts i dels estils, ja que així tot és més mantenible.La idea principal si parlem de JavaScript és que per a que l’script funcioni només calgui incloure el fitxer.js i ja tot passi a funcionar, sense que hi hagi la necessitat de fer crides a funcions JavaScript des del fitxer de l’estructura (html, php…).

En aquest how-to ens centrarem com podem obtenir des d’un fitxer JavaScript el valor de diverses variables que controlem/calculem des del PHP. A continuació s’explica el contingut principal de l’exemple.Primer de tot veurem l’estructura del body del document d’exemple:

 1. <body>
 2. <div id=”content”></div>
 3. </body>

A continuació l’estructura de dades que obtenim des de php:

 1. <?php
 2. $var1 = "hyds";
 3. $var2 = "WICAST";
 4. $var3 = "SMC";
 5. echo $var1.".".$var2.".".$var3;
 6. ?>

Finalment veurem com obtenir aquestes variables i fer les crides que necessitem:

 1. function get_variables_php(){
 2. var object;
 3. $.ajax({
 4. async: false,
 5. type: "post",
 6. url: PHP_VARIABLE_PATH,
 7. success: function( vars ){
 8. object = get_object( vars );
 9. // THE CODE THAT USE THIS OBJECT
 10. }
 11. });
 12. }

La funció que acabem de veure utilitza:

 1. function get_object( vars ){
 2. vars = vars.split(\'.\',3);
 3. this.var1 = vars[0];
 4. this.var2 = vars[2];
 5. this.var3 = vars[3];
 6. return this;
 7. }

A partir d’aquí es podria fer definint els events que desitjem per a què actuï tal i com necessitem fent les crides en funció d’aquestes variables. El link de referència ens porta a un post de Cristal Web titulat: “Javascript no intrusivo, CSS y PHP”. Es tracta de literatura per iniciar-se en el concepte de “Unobtrusive Scripting”.

Tags: , , , ,

Articles relacionats

Esborrar nodes del DOM en PHP

Deck.js – Presentacions en HTML5

Mozilla presenta WebAPI

OOCSS (2a part), profunditzant en els widgets

La setmana a Twitter

 • http://folsiruaw.bloggplatsen.se/gilla/?url=http://valerydoas.hatenablog.com Broken Toe

  Broken Toe…

  OOCSS, Object-Oriented CSS | open-pitu, el blog lliure en català…