Gnome3 a Ubuntu 11.04Fa pocs dies, van haver-hi unes declaracions de Linus Torvalds, en les que criticava molt obertament Gnome3. Tan va ser així, que després de llegir les seves declaracions, vaig pensar que l’havia de provar, cosa que no havia fet per mandra, ja que usava Unity (que no em convenç del tot).

Així doncs el vaig instal·lar, ja mostrarem els passos, i la veritat, està molt bé, però queden coses per polir. Però ara mateix, senyor Linus, acabar de trobar una persona que li agrada el Gnome-Shell. Està ben pensat, és modern, i part molt important, agradable, amb bona experiència d’usuari. Encara li falten molts retocs, com per exemple un millor instal·lador de temes, més personalització de la barra superior, millor instal·lador i gestió de les extensions, menú global a la barra superior…

Tot i aquestes “pegues”, entre cometes perquè són coses que s’aniran millorant, personalment crec que Gnome-Shell és innovador, que ens planteja canvis en la nostra manera de treballar, sobretot els que portem anys amb Gnome2, però és còmoda, les notificacions són poc intrusives i compleixen totalment la seva funció d’una manera molt elegant. Amb el què he notat més canvis és amb el tema dels entorn de treball. Personalment, usava una configuració de 2 files per 4 columnes, és a dir, 8 escriptoris. La manera d’usar-los era lateral, però l’inferior en feia d’auxiliar. Tot i que sembli bastant enrabassat m’era molt eficient.

Podeu llegir les opinions de Linus, on en la meva opinió s’ha passat i a pecat de no acceptar el progrés. Poder en Linus de fa 15 anys li hagués encantat, o poder no.

Així doncs, de moment dono el meu vot de confiança a Gnome-Shell, que trobo millor que Unity, tot i que el d’Ubuntu trobo que està en un estat més acabat. A continuació mostrarem com instal·lar Gnome3 a Ubuntu 11.04, recordeu que si seguiu aquests passos, perdreu Gnome2 i en conseqüència les vostres configuracions anteriors.

Us deixo unes captures de la meva màquina.

Menú d’aplicacions.

Escriptori (massa brut d’icones) amb el nautilus.

Gestió de finestres.

Instal·lar Gnome3

Informació extreta de Taringa.

Afegim el repositori, actualitzem, instal·lem Gnome-Shell

  1. $ sudo add-apt-repository ppa:gnome3-team/gnome3
  2. $ sudo apt-get update && sudo apt-get dist-upgrade
  3. $ sudo apt-get install gnome-shell
  4. $ sudo apt-get install gnome-tweak-tool

Arreglar l’aspecte visual

Una cosa que no he acabat d’entendre és perquè la instal·lació el deixa amb un estil visual tan pobre. Des de Taringa aconsellen instal·lar els temes per defecte:

  1. $ sudo apt-get install gnome-themes-standard

Des de Gnome Tweak Tool, podem canviar els temes. A mi no m’han acabat de convèncer, i m’he instal·lat Faenza pels icones, Zukitwo per a Gtk+, Adwaita pel cursor, Zukitwo per Gnome-Shell i per les finestres Adwaita i les fonts d’Ubuntu. A continuació us deixo les captures de la meva configuració.

Pel què fa a les extensions, queda pendent per un pròxim post, amb les que hagi trobat més interessants.

Tags: , ,

Articles relacionats

Icones de la finestra a l’esquerra a Gnome3

Arreglar “problema” de Gnome3 amb dos monitors

LGDB, jocs per a Linux i 4 de destacats

La setmana a Twitter

Xuletari de l’SVN al terminal