Mozilla presenta WebAPIDe la mà de Genbeta he vist la notícia de la presentació de WebAPI. Es tracta d’un projecte de Mozilla encarat al desenvolupament d’aplicacions per a mòbil en HTML5. La gràcia del projecte és que permetrà accedir a les components del dispositiu tal i com si es tractés d’una aplicació nativa. L’avantatge d’aquestes aplicacions seria que serien vàlides per a qualsevol plataforma.

La intenció de la Fundació Mozilla és proposar a W3C que estableixi WebAPI com un estàndard. Avui en dia el projecte encara està molt verd, però segur que faran una bona feina. Esperem que els desenvolupadors d’aplicacions mòbil tinguin en compte aquesta nova possibilitat.

Cal tenir present que ara pot ser una tasca molt feixuga mantenir una versió d’una aplicació relativament senzilla en com a mínim dues plataformes totalment diferents. Així mateix, ja hi ha llibreries que comencen a treballar en aquest sentit, com per exemple PhoneGap, però el fet de poder tenir un estàndard és la gran gràcia. D’aquesta manera ja no es dependria de llibreries fetes per tercers. Com ho veieu?

Font de la notícia: Genbeta

Voleu treballar en aquest projecte?

Des de la pàgina oficial es pot accedir a la oferta de treball per a participar en el desenvolupament d’aquest projecte. Realment és un projecte molt engrescador, a tots aquells desenvolupadors que coincideixin en el perfil que busquen i que no tenen feina o que volen fer un canvi d’aires jo els recomanaria enviar el currículum. Pot ser una molt bona experiència professional.

Podeu veure l’oferta de treball.

Tags: , , ,

Articles relacionats

Esborrar nodes del DOM en PHP

Deck.js – Presentacions en HTML5

OOCSS (2a part), profunditzant en els widgets

La setmana a Twitter

OOCSS, Object-Oriented CSS