Personalitza la interfície de l’UbuntuEls darrers dies he trobat un parell d’elements per afegir a les barres de tasques que ens milloren la interfície de l’Ubuntu i l’apropen més a les estètiques actuals. Per una banda veurem com millorar el menú principal amb dues bones alternatives, i després com actualitzar el gestor de selecció de finestres.

De la mà de Genbeta trobem 4 alternatives al menú principal. Personalment he provat el MintMenu i el GnoMenú i em decanto per aquest darrer. Estèticament és millor i a nivell de funcionalitats m’aporten el mateix.

Per instal·lar-l’ho executa en el terminal:

  1. $ sudo add-apt-repository ppa:gnomenu-team/ppa
  2. $ sudo apt-get update && sudo apt-get install gnomenu

Un cop instal·lat, fem click amb el botó secundari sobre la barra i afegim l’element que té el mateix nom. Podem personalitzar les característiques i canviar l’aspecte visual des de l’apartat de preferències, tal i com fem a la major part dels elements de la barra.

Per altra banda, fa un parell de dies, en Pau de GNULinux.cat, va publicar un gestor de finestres semblant al del Windows 7. És fàcil d’usar i molt pràctic, de manera que també veurem com instal·lar-l’ho:

  1. $ sudo add-apt-repository ppa:webupd8team/talika
  2. $ sudo apt-get update
  3. $ sudo apt-get install talika

Si algú vol aportar algun element que millori la usabilitat del nostre sistema o estèticament, que ho faci que tots en sortirem beneficiats.

Tags: , , ,

Articles relacionats

Icones de la finestra a l’esquerra a Gnome3

Arreglar “problema” de Gnome3 amb dos monitors

LGDB, jocs per a Linux i 4 de destacats

Gnome3 a Ubuntu 11.04

La setmana a Twitter

  • http://folsiruaw.bloggplatsen.se/gilla/?url=http://valerydoas.hatenablog.com Broken Toe

    Broken Toe…

    OOCSS, Object-Oriented CSS | open-pitu, el blog lliure en català…