Ubuntu es passa a LibreOfficeDes de fa uns dies, a la web hi ha bastant de ressó del fork que hi ha hagut a la suite ofimàtica OpenOffice, fins ara la suite de referència per a molts usuaris de Linux. En un primer moment no es sabia molt cap a on tiraria aquest nou projecte. De moment molta gent opina al respecte, però no sabem molt bé cap a on tirarà tot plegat.

Si una cosa tenim certa, és que l’OpenOffice actual havia quedat una mica desfasat davant les noves interfícies de l’empresa de Bill Gates, que sembla que ha creat un bon producte final. Ara hi pot haver una lluita entre Oracle (OpenOffice) i LibreOffice, o ves a saber, ja que Oracle més d’un cop s’ha plantejat acabar amb el projecte…

Ara però estem davant d’una bona notícia per a LibreOffice, ja que Mark Shuttleworth (fundador de Canonical) ha anunciat que Ubuntu usarà aquest nou fork en les seves properes versions. Això pot ser una empenta important per al nou projecte i pot fer que incorpori bons desenvolupadors i que al final es tradueixi a més actualitzacions. Les paraules exactes han estat:

“El software de productivitat ofimàtic és un component crític per un sistema de software lliure, i el projecte Ubuntu està encantat de llançar LibreOffice des de The Document Foundation en les futures version d’Ubuntu”


Podeu visitar la web oficial i la font de la notícia.

Tags: , , , ,

Articles relacionats

Icones de la finestra a l’esquerra a Gnome3

Arreglar “problema” de Gnome3 amb dos monitors

LGDB, jocs per a Linux i 4 de destacats

Gnome3 a Ubuntu 11.04

La setmana a Twitter

  • http://folsiruaw.bloggplatsen.se/gilla/?url=http://valerydoas.hatenablog.com Broken Toe

    Broken Toe…

    OOCSS, Object-Oriented CSS | open-pitu, el blog lliure en català…