Nero Linux 4, a Ubuntu, o millor Brasero?Acabo de llegir que la popular aplicació per a grabar CDs i DVDs de Windows també hi ha versió per a Linux. Fins ara tots els usuaris del sistema operatiu lliure utilitzem altres aplicacions per a fer aquesta tasca, en el meu cas uso Brasero, i funciona prou bé la veritat.

No tot són flors i violes, ja que la versió completa de Nero 4 per Linux val 9.99$, preu molt reduït. Personalment no crec que compri la versió completa, però sí que m’ha fet gràcia instal·lar la demo, que és gratuïta. Anem a veure com fer-ho.

Primer de tot cal descarregar el fitxer .deb de la pàgina oficial. Ho podeu fer del següent enllaç, tot seleccionant en funció de si teniu instal·lat l’Ubuntu de 32 o 64 bits. Un cop fet només heu de fer doble click en el fitxer baixat i acceptar la instal·lació com a administrador.

A continuació us deixo alguna captura de pantalla de l’aplicació corrent en un Ubuntu 10.04:

Personalment crec que seguiré usant el Brasero quan hagi de crear un CD o DVD propi (cosa cada cop menys freqüent) o el mateix grabador integrat amb el Nautilus per a la grabació de fitxers .iso. Però tot i així sempre és una bona notícia que les empreses desenvolupin mirant el software lliure. A continuació us deixo unes captures del Brasero.

Tags: , ,

Articles relacionats

Icones de la finestra a l’esquerra a Gnome3

Arreglar “problema” de Gnome3 amb dos monitors

LGDB, jocs per a Linux i 4 de destacats

Gnome3 a Ubuntu 11.04

La setmana a Twitter

  • http://folsiruaw.bloggplatsen.se/gilla/?url=http://valerydoas.hatenablog.com Broken Toe

    Broken Toe…

    OOCSS, Object-Oriented CSS | open-pitu, el blog lliure en català…