Ubuntu 11.04, quin sistema us recorda?Els que seguiu el blog amb mitjana regularitat, sabeu que no solo penjar vídeos. Però en aquest cas crec que és un bon contingut per veure les primeres imatges de la nova versió d’Ubuntu que sortirà a l’abril del 2011. Fa temps que sento veus que opinen que Ubuntu està adoptant algunes característiques pròpies de MacOS en la seva interfície. Aquest cop crec que sí que han fet un tomb radical en aquesta direcció.

Com ja sabeu, la pròxima versió d’Ubuntu abandona Gnome i porta per defecte la seva pròpia interfície Unity. Han anat millorant aquesta interfície i les imatges que ara hi ha fa prou bona pinta. Podeu mirar el vídeo:

Un cop vist el vídeo, veiem clar com han abandonat Gnome, i els que portem temps utilitzant-l’ho comencem a pensar com ens pot afectar aquest canvi. Però deixant a part el tema més personal, el principal canvi que veiem (a part del menú d’aplicacions a la dreta) és com han agafat (i per mi millorat) la idea de MacOS de que el menú de les finestres està a la barra del sistema operatiu.

Aquest canvi, sembla que ens deixa guanyar espai vertical quan tenim la finestra activa maximitzada i ens dóna un sentit al moviment que fa un parell de versions van fer dels controls de finestra a la dreta (tan criticats en aquells moments).

Caldrà que estem alerta de les novetats que vagin sortint de la distribució Linux més popular i esperem que aquest canvi sigui acceptat per la comunitat, ja que voldrà dir que, un cop més, han encertat en la decisió presa.

Tags: ,

Articles relacionats

Icones de la finestra a l’esquerra a Gnome3

Arreglar “problema” de Gnome3 amb dos monitors

LGDB, jocs per a Linux i 4 de destacats

Gnome3 a Ubuntu 11.04

La setmana a Twitter

  • http://folsiruaw.bloggplatsen.se/gilla/?url=http://valerydoas.hatenablog.com Broken Toe

    Broken Toe…

    OOCSS, Object-Oriented CSS | open-pitu, el blog lliure en català…