La societat de la comunicació i l’Espanya de la desinformacióEls temps han canviat. La velocitat en la que es mou la informació és molt alta, i més encara la gent que hi té accés. Els mitjans de comunicació han canviat. Ja no només hi ha els mitjans tradicionals, els de paper , la ràdio o la televisió, sinó que les noves tecnologies han obert una via que està començant a caminar sola.

Aquests mitjans estan fent ús d’aquestes noves tecnologies, tant la ràdio o la televisió van plens de la paraula Twitter, cosa que pot arribar a molestar a alguns. En fan ús perquè els permet la participació de la societat. Ràpidament es poden generar debats, compartir opinions i comunicar-se amb altres persones que pensen, o no, com tu.

Tot és instantani. A més, ningú te el control de les idees que es donen, les donem els ciutadans. Ja sigui en petits missatges a les xarxes socials, blogs, fòrums, comentaris a pàgines de mitjans de comunicació… La qüestió és que la informació arribi tant lluny com sigui possible amb la màxima rapidesa. No estic parlant de ciència ficció. Estic parlant de la realitat. Mireu Egipte, amb pocs dies, i en part, gràcies a l’ús de les xarxes socials i Internet dels joves egipcis, han fet caure el govern. Podríem parlar d’una revolució 2.0, d’una democràcia directa a través d’Internet o senzillament de la força del poble.

Avui el Govern Valencià ha prohibit les emissions de TV3, la televisió (no ho oblidem) pública de Catalunya, al País Valencià. És a dir, quan del què es tracta és de comunicar-se ràpidament, del fàcil accés a la informació i de la generació de debats i opinions, tallen les emissions. Espectacular. Ara que hi ha la TDT, que ens permet veure molts més canals de televisió, que molts ni ens interessen, a València no podran veure TV3.

Com és normal s’ha creat un moviment al Twitter per lluitar contra aquest fet. I la veritat és que està agafant un nivell de força bastant bo. La paraula clau és #sensesenyal, i ja ha passat a ser el segon tema del moment de l’Estat espanyol. Com podeu veure a continuació també hi apareix País Valencià.

Vilaweb i Òmnium, en solidaritat a TV3, també han tancat les seves web temporalment, durant 24 hores, com a mostra de protesta. I un grup de usuaris, entre els que destaca el parlamentari de SI de Girona, Toni Strubell, estan inician la que podria anomenar-se #operaciovalencia. Un atac de tipus #anonymous per a fer caure la web del Govern del País Valencià.

I tot i així no obriran els ulls? No, l’anticatalanisme funciona i dóna vots a Espanya, a més, s’ho creuen i tot. Passen els anys, i les coses no canvien. Em ve a la memòria aquella frase d’Ovidi Montllor:

T’adones amic. Hi ha gent a qui no agrada que es parle, s’escriga o es pense en català. És la mateixa gent a qui no els agrada que es parle, s’escriga o es pense.

Tags: , ,

  • http://openpitu.com/?p=382 open-pitu, el blog lliure en català » Blog Archive » aquest blog romandrà #sensesenyal 24 hores

    [...] La societat de la comunicació i l’Espanya de la desinformació (#sensesenyal) [...]