Silencesoft RSS Reader, RSS extern a WordPressUn dels elements més importants per a seguir blogs i portals web són els RSS. A vegades sembla que Twitter pot intentar substituir, però en aquesta xarxa social es prima molt el temps real i per tant no dóna exactament els mateixos serveis que podem tenir amb els lector RSS.

En alguns casos ens pot ser interessant incloure els continguts d’un altre RSS al nostre blog. És una bona manera de fer divulgació d’un blog nou amb poques visites a partir d’un altre més conegut. Per a fer això, com en la majoria del casos, tenim diverses maneres per fer-ho i si usem la plataforma més popular de blogs, hi ha molts plugins que ens ho resolen.

En aquest cas ens centrarem amb Silensoft RSS Reader. Amb aquest plugin podrem mostrar les entrades dels RSS que vulguem, sense necessitat de programar res i només configurant quins feeds volem seguir i com volem que es mostri la informació. A partir d’aquí haurem de crear una pàgina on hi inclourem un tag especial i ja ho tindrem preparat.

Primer de tot cal que ens instal·lem l’extensió des de l’apartat del gestor. Un cop instal·lada cal que l’activem. En el nostre menú ja tindrem un apartat per aquest plugin:

A la primera entrada podem configurar els feeds que volem incloure. Es fa de manera molt senzilla, a l’estil BlogRoll.

A la pestanya d’opcions, podem configurar quantes entrades mostrem, com mostrem alguna informació i quins paràmetres volem incloure. Així mateix, aquí és on definirem com volem que es mostrin els feeds. Si volem que sigui una pàgina ben integrada en el blog, hauríem d’agafar el codi HTML que generem per les entrades del blog i recrear-ho per a què sigui vàlid per a la informació que volem mostrar, per exemple:

Com podeu observar els tags importants són:

  1. [date]
  2. [link]
  3. [title]
  4. [content]
  5. [url]
  6. [author]

A partir d’aquí només queda que a la pàgina que feu hi inclogueu aquest codi:

  1. [sil_rss:0:content:0]

Amb això ja hi ha la informació bàsica per a usar aquest plugin. Espero que us sigui útil.

Tags: , ,

Articles relacionats

Esborrar nodes del DOM en PHP

Mozilla presenta WebAPI

OOCSS (2a part), profunditzant en els widgets

La setmana a Twitter

OOCSS, Object-Oriented CSS