BrowserID, autenticació fàcilLa seguretat a Internet és cada cop més important. Cada setmana podem llegir notícies de que han rebentat no sé quantes contrasenyes d’algun portal important. Cada cop estem registrats a més llocs, on hem de recordar el nom d’usuari i la contrasenya. El més perillós és usar una contrasenya fàcil i senzilla a tots aquests portals. Una altra activitat estandaritzada és no memoritzar la contrasenya i cada cop que hem d’usar aquell servei que quasi mai utilitzem que ens en torni a generar una de nova al nostre correu.

Davant d’aquestes costums poc segures, Mozilla, aprofitant la idea d’openID, crea BrowserID, per tal de poder recuperar les nostres contrasenyes de manera fàcil i senzilla mitjançant el correu electrònic i el domini en qüestió. Els fonaments bàsics d’aquesta iniciativa són:

  1. Facilitat d’ús
  2. Seguretat
  3. Cross-Browser
  4. Descentralització
  5. Millora de l’experiència d’usuari
  6. Respecte a la privadesa de dades.

BrowserID funciona a tots els navegadors, tan d’escriptori com mòbils i no es comparteix la informació entre serveis diferents. En un futur es preveu que sigui implementat de forma nativa per als diferents navegadors mitjançant la barra d’adreces (per exemple).

Podeu trobar un exemple en funcionament a TextChanels, on haureu de registrar-vos, creant un compte BrowserID. Un cop fet podeu anar a aquesta pàgina de prova. D’aquesta manera veurem com de fàcil és usar aquest mecanisme.

Podeu trobar més informació i un exemple per a la seva implementació a Mozilla Hacks. Encara no he provat aquest codi, en breu el provaré i ja comentaré aviam què tal funciona, però tot apunta a que funciona correctament, segons diuen els lectors de la font original.

Tags: , ,

Articles relacionats

Esborrar nodes del DOM en PHP

Mozilla presenta WebAPI

OOCSS (2a part), profunditzant en els widgets

La setmana a Twitter

OOCSS, Object-Oriented CSS