Google Chrome Frame, millorem IEPer tots és conegut, com a mínim pels informàtics (i en concret desenvolupadors web), que Internet Explorer és un autèntic mal de cap, a part que és un dels navegadors amb pitjor suport als estàndards web i el funcionament de diverses tecnologies actuals, un dels que té pitjor seguretat, més temps de càrrega…

A la web, hi ha moltes comparatives entre els diferents navegadors que podem triar actualment (Firefox, Chrome, Safari, Internet Explorer…). En la major part hi pots comprovar diferents característiques i enfocaments, des de les “menys tècniques”, les que comparen velocitats, les mes especialitzades… Però aquest post, no anirà d’aquest tema.

En la major part dels casos, el desenvolupador ha de perdre un bon temps per a que es vegi per a tots els navegadors igual i en concret per a totes les versions d’Internet Explorer, ja que totes elles funcionen malament (per això el programa de Microsoft en la versió 8 dóna la opció de vista de compatibilitat, ja que són conscients dels problemes que donen a la gent en la visualització de webs).

En certs casos, podem estar en un problema perquè certes tecnologies no acaben de funcionar, perquè ens fa renderitzats lletjos, perquè no accepta PNGs transparents sense ús de JavaScript, perquè és lent, perquè no accepta noves funcions CSS3 que estalvien l’ús de imatges… Es podria seguir, però tampoc és el tema del post totes les contres que pot tenir aquest navegador (per altra banda el més usat pels internautes, tot s’ha de dir).

Anem al tema principal, Google, ha tret Chrome Frame, el qual ens permet que el navegador Internet Explorer funcioni amb el motor de Chrome. L’he provat i realment funciona molt bé. A més, segons els de la G, funciona a partir de Windows XP SP2 i Internet Explorer 6. Si tenim problemes amb la visualització d’aquest navegador, podem posar un avís (un dia d’aquests penjaré com detectar si Chrome Frame està activat o no) dient que els usuaris amb aquest navegador s’instal·lessin el plugin següent.

Per a que això funcioni, caldrà posar la següent línia en els nostre head:

  1. <meta content=”chrome=1″ http-equiv=”X-UA-Compatible”>

A partir d’aquí quan algú entri a la nostra web, amb el navegador de Microsoft i el plugin instal·lat, veuran la web com si ho fessin amb el Chrome. Crec que pot ser de molta utilitat per tal de que la gent que funciona amb IE6 puguin veure la web tal com és i no amb la destrossa que els fa. Així mateix, recomano a tota la gent que usa el navegador de la companyia de Bill Gates que provi alternatives, que n’hi ha i de molt bones.

Tags: , , , , ,

Articles relacionats

Esborrar nodes del DOM en PHP

Mozilla presenta WebAPI

OOCSS (2a part), profunditzant en els widgets

La setmana a Twitter

OOCSS, Object-Oriented CSS