Codeanywhere.net, desenvolupa des del núvol



Fa uns dies vaig topar amb aquesta aplicació web. Encara no l’he acabat d’usar del tot, degut a que no he tingut el temps material per haver comprovat la qualitat en l’experiència de l’usuari. A continuació farem una presentació de les capacitats que té  i per a què serveix. Principalment va destinat a aquells desenvolupadors webs que volen poder accedir al seu codi des de qualsevol lloc, en qualsevol moment i amb un IDE de prou qualitat.

Es tracta d’una eina, com ja s’ha dit, destinada als desenvolupadors web, ja que poden treballar amb els formats més populars: HTML, XML, PHP, CSS i JavaScript. Per a poder-hi treballar és necessari disposar de connexió a Internet. L’editor conta amb el ressaltat de sintaxi, autocompletat de codi, tabuladors il·limitats, eina de cerca i remplaçament.

Així mateix, té integrat un client FTP o SFTP, en el qual és el que treballes. L’usuari pot tenir configurats diferents servidors i editar els fitxers (crear, esborrar, reanomenar, copiar, moure…). La mateixa aplicació inclou connexió HTTPS per a la seguretat de l’usuari. Com sempre, en les aplicacions al núvol, ens dóna l’opció de poder accedir al nostre codi des de qualsevol ordinador, només amb el navegador web.

Actualment ja hi ha versió Android i a la seva pàgina oficial anuncien que properament també hi serà per a iPhone. Com era d’esperar, segons les captures de pantalla, l’editor no està massa treballat, no té ressaltat de sintaxis ni tantes opcions com el de versió web. Així mateix, sempre és positiu poder accedir des de qualsevol dispositiu el nostre codi.

Opcions d’ús

Codeanywhere ens permet una conta gratuïta, en la qual podem tenir sincronitzats fins a tres servidors en FTP, un servidor SFTP, fins a 10 fitxers oberts i 60MBytes al mes d’ample de banda. Així mateix hi ha una conta premium de 5€ al mes, en la que podrem tenir un nombre il·limitat de servidors FTP i SFTP, nombre de fitxers oberts il·limitats i sense publicitat. De manera que a l’any sortiria per 60€. Tot i així tenen una oferta premium anual, en la que t’estalvies 10€.

Tags: , ,

Articles relacionats

Deck.js – Presentacions en HTML5

Mozilla presenta WebAPI

OOCSS (2a part), profunditzant en els widgets

OOCSS, Object-Oriented CSS

CSS Reloader, extensió de Chrome