La setmana a Twitter



Aquest és el primer article d’aquest estil. A partir d’ara, el diumenge a la nit, faré un article amb els continguts que Open-Pitu ha anat generant a Twitter durant la setmana. Per regla general seran els tweets que s’han anat fent durant la setmana amb continguts teconológics. Com passa en aquesta xarxa social, a vegades es fan RT de continguts en castellà, en anglès o altres idiomes, de manera que no els traduiré, i poden aparèixer algunes línies en algun idioma no oficial d’aquest blog.

A continuació hi haurà els tweets amb enllaços més interessants que s’han publicat al canal d’Open-Pitu a Twitter. Bàsicament s’hi publicaran les entrades a notícies tecnològiques i continguts que més ressó han tingut a la xarxa i bàsics per estar al corrent del què s’ha fet aquesta setmana a la xarxa social de la informació de referència.

  1. Posar links a contingut #pirata = extradició + presó?http://t.co/bD53s8Y vía @deswebcom
    • Més informació del cas de RojaDirecta, en el que podem veure com actuen els Estats Units i l’Estat espanyol, en el qual els primers consideren que penjar enllaços a contingut pirata és un delicte greu, mentre que al segon només és delicte emmagatzemar al propi servidor contingut pirata, però posar enllaços.
  2. Les futures oportunitats de #Linux amb el factor #integracióhttp://t.co/cnY1b1E
    • Interessant factor d’integració, en el qual Linux pot tenir una oportunitat d’or aprofitant la bona rebuda en el mercat d’Android. Actualment les diferents distribucions han anat avançant de tal manera que poden ser aptes per qualsevol usuari d’un PC.
  3. Els usuaris de #P2P són els que compren més continguts, curiós com a mínim davant la criminalització que s’ha fet…http://t.co/rcknHNC
    • Curiós estudi fet a Alemanya i que s’ha intentat mantenir en secret en el qual s’ha demostrat que els usuaris de P2P són també els que més continguts culturals compren. Per tan no és d’estranyar que no s’hagi volgut fer públic fins fa poc, ja que es demostra com, un cop més, les classes polítiques estan molt llunyanes del món real.
  4. Twitter necessita innovar, unes bones reflexions de la millor xarxa d’informació en temps real http://feedly.com/k/pNmqay
    • Una reflexió com una xarxa social senzilla, s’ha convertit en un element de referència per a la informació en temps real. Tot i així, cal tenir present que sense innovació en aquest món estàs mort, i més si estàs lluitant contra gegants com Google o Facebook.
  5. RT @paraquesirvecom: Eric Schmidt critica a Apple (i a Microsoft) per la creuada legal contra Android http://bit.ly/qc1kg8
    • Apple i Microsoft s’estan posant les piles contra Android. El problema és que no ho estan fent amb innovació i talent, sinó amb advocats i judicis. Els usuaris hauríem de veure-ho i premiar als que sí que estan innovant.
  6. #Google ha entès la web social, ho té molt a punthttp://ow.ly/1uQjvz RT @javiermoreno: Google+ #infografiahttp://ow.ly/1uQjuT #socialmedia
    • Bon article en el qual podem veure com podem estar davant d’una nova manera de navegar. Facebook va canviar la manera com es compartia la informació, però és ara Google qui millor pot integrar tot aquest sistema de compartir. La gran G té els vídeos, les cerques, els mapes, el correu… és qui millor ho té per a què compartir qualsevol cosa sigui fàcil i ràpid.
  7. RT @arcpos: CrossOver 10.1 Released, Games Version Updated Too http://bit.ly/nJlCRi #linux
    • Nova versió de CrossOver per als que els agrada jugar des de Linux.
  8. #Jailbreakme 3.0 ja és #opensource http://feedly.com/k/qesXIk
    • JailbreakMe 3.0, el darrer i popular mètode per a realitzar el jailbreak als dispositius d’Apple amb IOS 4.3.3 ha estat declarat com OpenSource.
  9. Minileaks, un portal per canalitzar denúncies ciutadaneshttp://feedly.com/k/oR08gY
    • A partir de WikiLeaks, neix aquest nou projecte en el qual es poden fer petites denúncies fetes pels ciutadans. Des d’Open-Pitu recolzem aquesta iniciativa.
  10. RT @siul007: Facebook veta la publicidad de Google+ en su plataforma http://bit.ly/pB8Xtm #publicidad #redessociales
    • Durant tota la setmana i poder les anteriors des de que va nèixer Google+ que no hem parat de veure les notícies de la guerra que s’ha obert entre les dues xarxes socials. Al final cansaran i tot.
  11. Curiós com funciona la rotació d la pantalla. Control total RT @fpmweb: Qué puede averiguar la policía con un smartphonehttp://t.co/jlUUfKS
    • Mai està de més tenir present tot el què poden saber a partir dels nostres SmartPhones, com així mateix aprendre alguna cosa tecnològica com el funcionament de les rotacions de pantalla.
  12. El desenvolupador principal de #Firebug fitxa per l’equip de #Chrome http://feedly.com/k/q6gLJx
    • Darrerament aquests tipus de notícies estan a l’ordre del dia, i ja no ens estranyem veure com els desenvolupador principals o caps són fitxats per la competència. En aquest cas, donar les gràcies a Firebug, ja que realment durant molt de temps ha estat el referent bàsic per a molts desenvolupadors web.
  13. Seven Guidelines For Designing High-Performance Mobile User Experiences http://feedly.com/k/p3AOO9
    • Guia en anglès, de consells per al desenvolupador d’interfícies mòbils.

Tags:

Articles relacionats

La setmana a Twitter

La setmana a Twitter